jcob jcob

jcob jcob

952

Ik, jcob jocb, ben de leider en bezieler van de MFT (Mailgroep Fietsen Tienen) die ook alle communicatie met de leden verzorgt.
De MFT fietst normaliter 2 maal per week een ongeveer 100 km lange dagvullende recreatieve fietstocht aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 15km/u. En dit met vertrek aan de parking van de sportterreinen van het Houtemveld te Tienen (N50 49.196 E4 56.690) om 09:00.
In de voormiddag is er een pauze van een halfuur, rond de middag een wat langere boterhammen lunch pauze van één uur en tot slot in de namiddag nog een derde pauze van een halfuur.
De MFT fietst het ganse jaar door, ook in de wintermaanden als het weer het toelaat. In de wintermaanden zijn de te fietsen afstanden wat minder (70 tot 80 km lang) en dit voornamelijk wegens de dan kortere daglengte.
In de zomermaanden (mei tot september) organiseert de MFT enkele meerdaagse fietsvakanties tot maximum één week lang in België of even over de grens met de buurlanden.
De communicatie gebeurt enkel per e-mail, de eerste maal ongeveer één week voor het geplande vertrek en eventueel nog een tweede keer enkele uren voor het effectieve vertrek bij slechte weersomstandigheden.
In de eerste e-mail ontvangen, in bijlage, alle leden de gpx file (voor GPS gebruik) en dit samen met een pdf met de kerngegevens van de fietstocht, met o.a de te fietsen afstand, de hoogtegrafieken en de wegtypes.
Voor de niet GPS-ers wordt er in deze pdf ook een internet link meegestuurd waarmee zij eveneens in detail (tot op straatniveau) het te fietsen parcours kunnen gaan bekijken.
Tot slot wordt in de pdf ook de geschatte moeilijkheidsgraad weergegeven met een aantal icoontjes in de vorm van gestileerde fietsertjes. De moeilijkheidsgraad kan gaan van 1 wat zeer gemakkelijk is tot 10 wat zeer moeilijk is.
Indien beschikbaar wordt er ook nog een RouteYou pdf meegestuurd met wat toeristische informatie van mogelijk interessante locaties langs het te fietsen parcours.
Na iedere fietstocht ontvangen alle leden van de MFT een kort verslagje met de groepsfoto en nog wat algemene informatie over de gereden fietstocht zelf.
Verder wordt er op het einde van iedere maand een grafisch overzicht naar alle leden verstuurd van het aantal deelnames, de afgelegde afstand en het aantal hoogtemeters van ieder lid en van de maand in kwestie.
Bij het begin van ieder jaar, in de eerste helft van januari, wordt er een jaarlijkse MFT bijeenkomst georganiseerd waar de laureaten (goud, zilver en brons) geëerd worden en waar ook al plannen gesmeed worden voor het komende fietsjaar.

Membro desde janeiro 2015