Tempo em movimento  2 horas 26 minutos

Hora  4 horas 27 minutos

Coordenadas 1456

Enviada em 19 de Novembro de 2020

Registrada em Novembro 2020

-
-
183 m
54 m
0
2,0
3,9
7,88 km

Visualizado 43 vezes, baixado 1 vezes

perto de Oropesa del Mar, Valencia (España)

Mooie niet te moeilijke wandeltocht langs de groen/wit gemarkeerde route SL-CV 170, langs de stranden van Oropesa en langs Torre del Rey en de tegen overliggende vuurtoren.

Om de foto's in een betere kwaliteit te kunnen zien op computer of laptop, klik op de pijltjes rechtsboven. de foto's openen in een groter veld en in een hogere resolutie.

Vertrek is vanaf de parkeerplaats op het Mirador d'Orpesa. Vanaf dit hoge uitzichtpunt heb je een fantastisch uitzicht op de kust richting Benicasim en aan de andere zijde de jachthaven en stranden van Oropesa del Mar.

Om hier te komen rijden we een paar kilometer met de auto vanaf de camping Tauro in Benicasim.
Voor de geïnteresseerden; deze camping midden in het dorp is een goed gerunde verblijfplaats. Staanplaatsen op grind zodat je bij regen geen rode modder inloopt, prachtig nieuw sanitair wat iedere dag wordt schoongemaakt, een mooie zwembad en restaurant naast de receptie.

Vanaf de parkeerplaats gaan we rechtsaf naar beneden over het pad langs de berghelling. Met mooie panorama's kom we beneden bij de zuid-ingang van de oude spoortunnel.
Hier loopt ook de Via Verde. Dit is een wandel/fietspad tussen Oropesa en Benicasim over de oude spoorlijn die hier vroeger liep.

In de richting van Benicasim zien we de Torre de la Corda. Dit is een wachttoren die in verbinding stond met de Torre del Rey in Oropesa en andere wachttorens langs de kust.

De route vervolgt aan de overzijde van de Via Verde en volgt de ruige rotskust. Halverwege staat een rustbankje met prachtig uitzicht over de zee.
Hier vandaan lopen we verder richting de jachthaven en gaan dan de eerste maal linksaf omhoog naar de parkeerplaats annex uitzichtpunt.

Langs de auto gaan we verder het volgende deel van de SL-route op. Nu weer naar beneden richting Oropesa. Halverwege bezoeken we het Mirador del Port. Een pauzeplek met mooi uitzicht op de jachthaven.

We lopen verder naar beneden en passeren eerst de jachthaven en het strand cala Retor voordat we over de boulevard langs het grote strand van Oropesa richting de Torre del Rey en de vuurtoren lopen.
Bij de jachthaven verlaten we ook tijdelijk de groen/wit gemarkeerde SL-route. Later pikken we hem hier weer op.

Op het eerst genoemde strand is niemand aanwezig dus een uitgelezen kans om even met Saartje in de zee te spelen.
Op het grote strand zijn teveel mensen en het is verboden terrein voor honden.
Vanaf een bankje op de boulevard bekijken we de bezigheden op het strand en lopen dan verder de boulevard af om bij de Torre del Rey uit te komen.

De Torre del Rey is een oud verdedigings-bolwerk uit de 15e eeuw en in samenwerking met de wachttorens langs de kust hielden ze piraten en de Berbers uit Noord-Afrika tegen.

Aan de overzijde van de weg ligt de vuurtoren van Oropesa. Bovenop een vierkant gebouw staat de eigenlijke ronde toren met ronddraaiende spiegel.
We lopen tussen de hotels door weer naar het grote strand en wandelen de boulevard in tegengestelde richting terug naar de haven.

Bij de haven gaan we onder de oude stalen spoorbrug door en dan linksaf omhoog de Via Verde op. We lopen weer op de gemarkeerde route van de SL-route.
Bij de noordingang van de tunnel gaan we linksaf de berghelling op en vervolgens rechtsaf voor de tweede keer weer het "trappenpad" op om uit te komen op het Mirador d'Orpesa waar onze auto staat.

Mocht deze wandeling je aanspreken en/of heb je hem gelopen dan kun je een berichtje achterlaten met een beoordeling.

Helemaal leuk vinden wij het als je onder onze foto klikt en onze volger wordt.

Veel wandelplezier.

Ver mais external

Estacionamento

Start en parkeerplaats

Panorama

Panorama op de route

Interseção

Oversteken bij de zuidzijde van de tunnel

Panorama

Mirador

Panorama

Panorama op de jachthaven van Oropesa

Interseção

Linksaf de 'trap' omhoog

Interseção

Na de parkeerplaats rechtsaf naar beneden

Interseção

Heen en weer naar mirador del port

Interseção

Rechtsaf langs de haven

Praia

Strand Cala Retor

Praia

Strand Cala Oropesa

Castelo

Torre del Rey

Monumento

Vuurtoren van Oropesa

Interseção

Voorbij de jachthaven linksaf omhoog

Interseção

Voor de noordtunnel linksaf

Interseção

Rechtsaf omhoog naar het mirador

2 comentários

  • Foto de jwm.

    jwm. 20/nov/2020

    Prachtige route.... zo herkenbaar.....we verlangen ernaar.

  • Foto de Wicky en Erick

    Wicky en Erick 20/nov/2020

    Daarom lopen we zoveel routes hier in de omgeving. Kunnen jullie er toch een beetje bij zijn. Groetjes uit de zwerfhut en tot de volgende keer.

Você pode ou esta trilha