Horas  4 horas 34 minutos

Coordenadas 954

Uploaded 7 de Fevereiro de 2018

Recorded Fevereiro 2018

-
-
271 m
-4 m
0
2,8
5,7
11,37 km

Visualizado 2252 vezes, baixado 98 vezes

próximo a el Turó de la Peira, Catalunya (España)

Recorregut no senyalitzat però molt frequentat pels excursionistes amb trams naturals i trams de parcs enjardinats que es combinent amb sectors urbans pel nucli de la ciutat, tot ell amb vistes esplendides i espectaculars.

S'inicia a l'estació de Metro de Vilapicina de la L5 a Horta i fa ruta fins acabar a l'estació de Muntaner dels FGC a Sant Gervasi.

Aquest és un recorregut singular. La ciutat de Barcelona sovint és vista com un gran pla de carrers quadriculats amb nucli central històric i un port envoltats per la Serra de Collserola al nord i el mar i el penyal de Montjuïc al sud. Res més lluny d’això. Des del cim del Tibidabo, punt culminant de Collserola, es despenja una carena muntanyosa que baixa cap a mar, primer, i es divideix en dos trams, un cap a l’est i l’altra cap a l’oest. Això forma els set turons de Barcelona. El central és el Turó de la Creueta del Coll i cap a l’est hi ha el Turó del Carmel, el Turó de la Rovira i el Turó de la Peira. A l’oest hi ha el Turó del Putget, el Turó de Monterols i el Turó de Modolell. Aquesta cadena muntanyosa integrada a la ciutat passa desapercebuda des del centre, però és un important pulmó verd i un mirador magnífic. (Excursionistes.cat)

Llocs a destacar del recorregut

Parc Turó de la Peira
Amb l'arribada de la transició l'ajuntament encara no democràtic inicià l'adequació del parc pròpiament dita, última obra del gran mestre Nicolau Maria Rubió i Tudurí. La seva cota màxima és de 138 msnm a una esplanada amb una gran creu de ferro des d'on es pot gaudir de bones vistes del nord de la ciutat de Barcelona entre la mar i Collserola.
El més representatiu del parc és la gran pineda que s'estén principalment pel vessant nord. La llista d'espècies és molt extensa, destacant entre els arbres el pi blanc, el pi pinyoner, oliveres, xiprers, para-sols de la Xina, eucaliptus, lledoners, etc. Quant a arbustos destaquen les figueres de moro, els llentiscles, el cirerer d'arboç entre molts d'altres.
Tot i pertànyer a l'antic terme de Sant Andreu de Palomar el parc sempre ha tingut una relació molt estreta amb el nucli d'Horta, que és més a prop. Tant és així que durant la guerra del 1936-39 els veïns s'organitzaren per no permetre la tala dels pins tot i l'escassetat de combustible per a calefacció.[ A més de la pedrera, hi existí una bòbila.

Turó de la Rovira
El Turó de la Rovira és al Districte d'Horta-Guinardó, formant part de la petita serralada dels Tres Turons (Turó de la Rovira, Turó del Carmel i Creueta del Coll). La formació geomorfològica dels Tres Turons correspon a les darreres estivacions de la Serralada Litoral, Collserola, abans del canvi de pendent vers la plana, que configura el Pla de Barcelona.
Per fer front als bombardejos que sofrí Barcelona a partir del febrer de 1937, les autoritats militars republicanes decidiren instal·lar unes bateries antiaèries al cim del turó de la Rovira. El cim del Turó ara està coronat per una plataforma d'antiaeris que formaven part de la defensa activa de la ciutat durant la guerra civil espanyola. Aquest lloc estava ocupat anteriorment per una finca coneguda com a Peñasco o El Castell. La construcció dels antiaeris es dugué a terme l'any 1938 i s'hi col·locaren quatre canons Vickers 105 mm i altre armament defensiu

Turó del Carmel
El turó del Carmel o turó d'en Móra és una muntanya de 266 metres del municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès. Antigament se'l coneixia com a turó d'en Móra, referint-se a Can Móra, que es trobava on avui dia hi ha el barri del Coll. El nom actual del turó prové del nom del santuari ubicat al vessant oriental, construït a mitjans del segle XIX. El 1875, es començaren a construir les primeres torretes al turó, i amb el pas del temps originaren el barri del Carmel. Actualment, només la zona més alta del turó no està urbanitzada,

Turó de la Creueta del Coll
El Turó de la Creueta del Coll és una muntanya de 245 metres que es troba al municipi de Barcelona, a la comarca del Barcelonès. És el que està situat més al nord. També és conegut com a Turó d'en Falcó, pel nom d'una masia propera, avui desapareguda.[3]

Les pedreres l'han buidat quasi del tot de manera que només es conserva la cara que mira al Tibidabo. Unes cases de 1880 parlen de les urbanitzacions més antigues. Un sender permet carenejar la muntanya tot baixant per arribar al Parc de la Creueta del Coll. Aprofitant l'espai deixat per la pedrera, els arquitectes Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay elaboraren un projecte que s'inaugurà el 1987.

El Puget
El Puget o Putget[1] (sovint escrit incorrectament com el Putxet[2]) és un nucli del barri de nova creació del Puget i Farró, al districte de Sarrià i Sant Gervasi de la ciutat de Barcelona. Abans del 2007 aquest barri estava administrativament separat del Farró.

El nom li ve donat pel turó homònim, que amb 135 metres d'altitud s'emplaça al bell mig del barri. Aquest és delimitat per l'avinguda de la República Argentina, el carrer Claudi Sabadell, el carrer de Marmellà, el carrer de Roca i Batlle, el carrer del Pare Fidel Fita, el carrer de Musitu, el carrer de Bertran, el carrer de Balmes, la ronda del General Mitre i la plaça de Lesseps.

El barri començà a desenvolupar-se a partir de 1850 com a conseqüència de l'extensió de Gràcia cap a Collserola i avui és poblat sobretot per veïns de classe mitjana-alta i benestant. El turó del Putget fou urbanitzat i convertit en parc urbà el 1970.

Turó de Monterols
El Turó de Monterols, també anomenat turó d'en Gil, és un petit turonet del pla de Barcelona que gairebé no sobresurt. El turó era propietat de la familia Gil[2] i es va anant edificant els seus vessants, fins que només restà la zona més escarpada, situada damunt de la cota 115 msnm. L'any 1940 l'Ajuntament de Barcelona va comprar la finca i va inaugurar el parc de Monterols.

Turó de Modolell
El turó de Modolell de Barcelona fa 108 m d'alçada. és un dels anomenat Set Turons de Barcelona que estan situats entre els districtes de Gràcia (el Coll) i d'Horta-Guinardó. Es pot apreciar el turó de Modolell dalt de la plaça Adrià, al carrer Vallmajor, on està situat el monestir de Santa Maria Magdalena.
D'aquest set turons el subgrup dels Tres turons, que conformen el Parc dels Tres Turons,[1] són: Turó de la Rovira Turó del Carmel Turó de la Creueta del Coll

Informació de Wiquipèdia
Waypoint

Estació Metro Vilapicina L5

Waypoint

Estació Muntaner FGC

Waypoint

Font d'en Fargues

Waypoint

Mare de Déu del Coll

Waypoint

Mare de Déu del Mont Carmel

Waypoint

Masia de Can Castelló

Waypoint

Monestir de Santa Maria Magdalena

Waypoint

Pont de Vallcarca

Waypoint

Turó de la Peira

Waypoint

Turó de la Rovira

Waypoint

Turó de Modolell

El turó de Modolell de Barcelona fa 108 m d'alçada. és un dels anomenat Set Turons de Barcelona que estan situats entre els districtes de Gràcia (el Coll) i d'Horta-Guinardó. Es pot apreciar el turó de Modolell dalt de la plaça Adrià, al carrer Vallmajor, on està situat el monestir de Santa Maria Magdalena que ocupa el punt més alt del turó.
Waypoint

Turó de Monterols

Waypoint

Turó del Carmel

Waypoint

Turó de la Creueta del Coll

Waypoint

Turó del Putget / Putxet

Comentários

    You can or this trail