-
-
363 m
261 m
0
3,1
6,1
12,26 km

Visualizado 63 vezes, baixado 1 vezes

próximo a Castellserà, Catalunya (España)

En aquest punt comença l’anomenada Ruta de Castellserà, ruta circular de 12,3 quilometres de longitud que travessa la Serra de Bellmunt Almenara. La ruta esta senyalitzada al llarg de tot el seu recorregut (cada ruta té el seu propi color) amb el color blau cel, visible en totes les senyals que indiquen direcció (ja sigui en el distintiu que segueix el nom ruta o bé en un punt de color en les fletxes de direcció). El grau de dificultat d’aquesta ruta es baix, la qual cosa la fa idònia per a totes les edats.

Al llarg de la ruta trobarem senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple el terraplè del canal, cabanes de tàpia, l’església de Sant Sebastià, fites de terme, aixoplucs o el racó d’antany. A banda d’aquests indrets us recomanem que tingueu els ulls ben oberts, doncs qualsevol racó té el seu encant, podent-vos creuar amb una au estepària, una flor endèmica de la serra o formacions impressionants de guix. Un altra de les meravelles de la serra son les postes de sol que s’hi poden contemplar.

Aquesta ruta enllaça també amb la Ruta del Camí Ral, ruta circular de 43km de longitud que travessa longitudinalment la Serra de Bellmunt Almenara i que té com a color distintiu el color verd. Les diferents rutes que surten de cada poble (Montgai, Castellserà, Cubells, Preixens, La Sentiu...) enllacen totes amb la del camí Ral, la qual cosa ens permet dissenyar el nostre propi itinerari, ja que sortint des d’un dels pobles es pot enllaçar amb el camí Ral i finalitzar l’itinerari en un altre poble.

Aquestes rutes (tant la de Bellmunt com la del camí Ral) ens permeten gaudir de l’espai natural de la serra de Bellmunt Almenara, espai de transició entre els Prepirineus i la Plana d’Urgell. Aquesta serra presenta moltes singularitats tant pel que fa a la flora, a la fauna a la geologia i a l’aspecte més humà.
Waypoint

Aixopluc

Waypoint

Cabana de tapia 1

Cabana de tàpia
Waypoint

Esglesia de San Sebastià

Waypoint

Fita de terme i aixopluc

Fita de terme i axopluc
Waypoint

Inici de ruta

Senyal explicativa
Waypoint

Panoramica i punt observació aus

Senyal explicativa
Waypoint

Parets de marge

Cabana Jaume Latorra
Waypoint

Salts de Castellserà

Senyal explicativa
Waypoint

Senyalització 01

Senyalització
Waypoint

Senyalització 02

Senyalització
Waypoint

Senyalització 03

Senyalització
Waypoint

Senyalització 04

Senyalització
Waypoint

Senyalització 05

Senyalització
Waypoint

Senyalització 06

Senyalització
Waypoint

Senyalització 07

Senyalització
Waypoint

Terraplè de Castellserà

Terraplè
Waypoint

Trinxera del Canal

Trinxera

Comentários

    You can or this trail