Coordenadas 707

Uploaded 6 de Fevereiro de 2017

Recorded Fevereiro 2017

-
-
10 m
10 m
0
2,1
4,2
8,48 km

Visualizado 641 vezes, baixado 5 vezes

próximo a Westervelde, Drenthe (Nederland)

Deze korte rondwandeling begint bij het kleine hunebed van Westervelde. Het is hunebed D2 en werd in 1918 onderzocht door de bekende archeoloog Van Giffen. Destijds lag het in open akkerland. Nu ligt het op een klein grasveld, omringt door bomen. Het ligt vlak bij het Norgerholt, een klein stukje bos dat als één van de oudste bossen van Nederland wordt beschouwd.

Veel natte plekken. laarzen of gewoon lekker natte voeten ;-)

Westervelde
De route voert u door brinkdorp Westervelde. Dit dorp wordt voor het eerst in papieren genoemd in 1486 en rond 1800 was het een groter dorp dan buurdorp Norg. Het oude gemeentehuis van de vroegere gemeente Norg, nu hotel-restaurant De Jufferen Lunsingh, staat aan de linkerkant van de weg. Het huis kreeg als bijnaam Het Witte huis, door het later aangebouwde, wit geschilderde deel. Het huis is genoemd naar de 5 vrijgezelle zusters die tussen 1724 en 1780 in het huis gewoond hebben.

View more external

estacionamento

Parkeren bij Westervelde - Hunebed D2

Westervelde ligt bij het oerbos Norgerholt, twee kilometer ten zuiden van Norg. D2 is een klein hunebed met oorspronkelijk 4 dekstenen, waarvan er twee weer op de draagstenen konden worden gezet. Een restant van de derde deksteen ligt in het graf en de vierde ontbreekt.Wel zijn er nog de twee poort-zijstenen. De 8 zijstenen en 2 sluitstenen zijn compleet. Het hunebed is rustig gelegen op een eigen terrein tussen de landerijen, en gemakkelijk vanaf de verharde weg bereikbaar. Het "Van Giffen" bronzen naambord was reeds sinds jaar en dag verdwenen maar die dook zeer onverwacht in juli 2009 weer op bij nota bene een wethouder van de gemeente Borger die erfgenaam bleek van de inmiddels overleden dief. Hij "schonk" het erfstuk aan het Hunebedcentrum.

Comentários

    You can or this trail