Tempo em movimento  3 horas 2 minutos

Hora  7 horas 6 minutos

Coordenadas 2070

Enviada em 1 de Dezembro de 2018

Registrada em Dezembro 2018

-
-
392 m
186 m
0
3,0
5,9
11,85 km

Visualizado 275 vezes, baixado 5 vezes

perto de Caldes de Montbui, Catalunya (España)


Recorregut geològic circular per terres de Caldes de Montbui.
Tresc agradable i de bon fer; sense complicacions ni dificultats rellevants. Aquest recorregut geològic ha sigut programat per l'ADENC (Associació per a l'Estudi i Defensa de la Natura, Sabadell). Sempre resulta un acte d'aprenentatge fer un recorregut d'aquestes característiques; molt especialment, en aquest cas, haver-lo fet sota el guiatge del geòleg Josep M. Nogué. I també un petit goig intel·lectual; les pedres ens parlen.


Punt d'inici: Caldes de Montbui
Lloc: Avinguda del Remei, 21 (Bar "El Passeig")

Recorregut
Uns 12 km; 4 km per voral de carretera asfaltada, 4 km per pistes forestals i 4 km per zona urbana o periurbana. Pendent irrellevant.

Avituallament - Punts d'aigua
◼︎ El bar "El Passeig" (Passeig del Remei, 21). Tanmateix, si es va en temps, no és mala idea atansar-se a la plaça de l'ajuntament on s'hi pot trobar un servei d'avituallament excel·lent.
◼︎ La Font de les Escales, a mig recorregut, pot suplir la imprevisió si algú no ha portat aigua a bastament.


TRAM 1
Caldes de Montbui - Torre Roja
Des del bar "El Passeig" sortim en direcció nord fins a l'Ermita del Remei. Passarem sobre el Torrent del Prat de Baix i continuarem per carretera fins a un trencall, a mà dreta, per caminar uns 300 metres vora la Riera de Caldes. En aquest indret es farà el reconeixement del sauló (granit degradat). Tornarem enrere fins a la carretera. Carretera amunt farem reconeixement d'esquists, conglomerats i gres vermell. Sortint de la carretera, per pista forestal a mà esquerra, trobarem argila vermella. Més endavant, dins la pista trobarem clapes de gres verd. En poc temps arribarem al Collet de Torre Roja. Continuarem en direcció a Torre Roja i aviat arribarem al Poblat Ibèric. A pocs metres, arribarem a la Torre Roja; una miranda excel·lent sobre Caldes de Montbui.

TRAM 2
Torre Roja - Font de les Escales - Caldes
Des de la Torra Roja tornarem en direcció al Collet de Torre Roja. Girarem a mà dreta en direcció a Caldes passant per la Font de les Escales. Ara, per corriol, arribarem a la zona periurbana per camps de conreu i amb vistes a Caldes. El Pont Romà, sobre la Riera de Caldes, serà la nostra següent fita. Des del Pont Romà, caminarem riera avall fins a arribar a la Passarel·la de Can Rius. Podrem comprovar l'escalfor de les aigües termals en un safareig que és part del recorregut turístic de la vila. Passarem, vora riera, per davant l'església de Santa Maria i tindrem vistes als horts regats per les aigües termals refredades. Des d'aquí es podran comprovar detalls de la Falla de Caldes. Anirem, després, en direcció a la plaça de l'ajuntament. Allí podrem comprovar els 74 °C de l'aigua de la Font del Lleó, potser la segona font termal més càlida d'Europa. El Passeig del Remei és a prop per tancar aquesta circular cultural.

Salut i bons trescs,
Esporqueret
Waypoint

Punt de sortida

Arquitetura religiosa

Ermita del Remei

Interseção

A Riera de Caldes

Waypoint

Sauló

Waypoint

Esquists

Waypoint

Conglomerats

Waypoint

Gres vermell

Passo de montanha

Collet de Torre Roja

Ruínas

Poblat Ibèric

Ruínas

Torre Roja

fonte

Font de les Escales

Ponte

Pont Romànic

Ponte

Passarel·la de Can Rius

Waypoint

Falla del Vallès

fonte

Font del Lleó

Waypoint

Final

Comentários

    Você pode ou esta trilha